De voordelen van geperste hondenvoeding.

Zijn geperste brokken beter voor de hond?

 

     Dit is onder andere afhankelijk van onderstaande punten:

 • Budget: een geperste brok is relatief goedkoop ten opzichte van een krokante brok.

 • Kwaliteit van de geperste brok: de verschillende geperste brokken verschillen in kwaliteit. En natuurlijk de kwaliteit van de krokante brok waar u deze mee vergelijkt.

 • Sommige honden reageren beter op geperste brokken, anderen juist weer niet. Het is net zoals overstappen naar een droogvoer (krokante brok) een kwestie van proberen of het beter bevalt.

 • En het belangrijkste of de hond het er goed op doet en het graag gegeten wordt.

    

     Wanneer een geperste brok toepassen:

 • Honden die op krokante brokken problemen hebben met de vertering (wanneer volledig natvoer of vers vlees (kvv) geen optie is). Enkele veel voorkomende problemen zijn; slechte en niet constante ontlasting, winden laten, stinken uit de bek.

 • Wanneer u minder te besteden heeft is een geperste brok ook interessanter qua prijs en de lagere verhoudingen die van een geperste brok gegeven hoeven te worden.

 

Geperste hondenvoeding heeft enkele voordelen ten opzichte van een krokante brok.

Geperste hondenvoeding is zeer geconcentreerd en heeft hierdoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met de krokante brokken veel kleiner zijn. Wat weer zorgt voor een lagere belasting van de maag.

Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de hondenbrokken zit, nemen geperste brokken minder ruimte in.

De uitstekende verteerbaarheidsgraad van de brokken zorgt er tevens voor dat het onnodig is grote hoeveelheden te voeren hierdoor verloopt de vertering gemakkelijker en wordt tijdens het verteringsproces weinig ballast gecreëerd.

Geperste hondenbrokken zijn zeer geschikt voor honden die vaak vlees gevoerd krijgen en kan dus prima gecombineerd worden met vers vlees, u kunt een aantal dagen achter elkaar vers vlees (kvv) voeren en de andere dagen een geperste hondenbrok.

Maar geperste hondenbrokken zijn ook geschikt voor honden die een gevoelig maag- en darmstelsel hebben of bijvoorbeeld allergisch zijn voor granen zoals tarwe en mais.

 

Door het kleinere volume en daardoor lagere maagbelasting zijn geperste hondenbrokken zeer geschikt voor werk honden, actieve honden en sporthonden. Bovendien vallen geperste brokken in de maag langzaam als een hoopje zand uiteen, wat zorgt voor een goede verteerbaarheid en geleidelijke opname van voedingsstoffen.
Krokante brokken zwellen eerst op door het vocht in de maag en vallen daarna pas uit elkaar.

Het kan gebeuren dat een teef aan het eind van haar dracht minder gaat eten omdat de bijna volgroeide puppy's haar dan in de weg gaan zitten en tegen haar maagwand gaan drukken, terwijl ze juist dan steeds meer energierijke voeding nodig heeft.
Dankzij geperste brokken krijgt ze met kleinere porties dan toch de benodigde hoeveelheid ‘brandstof’ binnen.

Koud geperste brokken zijn beter verteerbaar doordat ze als ware in de maag uiteenvallen.
Ze liggen daardoor minder zwaar op de maag dan geëxtrudeerde (krokante) brokken die zich eerst volzuigen met vocht (maagsappen)
De kans op een maag torsie (maagkanteling) is hierdoor veel kleiner.

Het is bij geperste brokken echter wel van belang dat u zich houdt aan de aangeraden hoeveelheden die vermeldt staan op de verpakking of in de voedingstabel.

Omdat geperste hondenbrokken bij een lagere temperatuur worden bereid, gebruiken we voor-gegaarde koolhydraat bronnen zoals aardappel, mais of rijst. Hierdoor kan de hond de voedingsstoffen uit deze ingrediënten beter opnemen in het lichaam.

 

 

En wat vind de hond?

Veel honden vinden geperste brokken erg lekker, hierdoor zijn ze ideaal voor lastige eters.

Enkele honden moeten eerst even wennen aan hun geperste brokken.

Dit zou kunnen komen omdat er geen kunstmatige geur- en smaakstoffen aan onze honden brokken zijn toegevoegd, maar ook omdat geperste brokken niet vooraf worden voorzien van een vetlaag zoals krokante brokken.

Bij geperste brokken worden oliën en vetten tegelijk met de andere ingrediënten in de brokken verwerkt.

Bij krokante brokken kan dat vanwege de hoge verhitting niet en worden de voor hoge temperaturen gevoelige vetten pas later toegevoegd aan het voer.

U kunt een scheutje warm water toevoegen om de brokken (nog) aantrekkelijker te maken.

Of zalm olie / schapenvet olie toevoegen.

 

 

 

Ons assortiment geperste hondenbrokken.

Geperst hondenvoer en hondenvoeding zonder granen. Bij ons vind u het juiste hondenvoer per levensfase.

 

Wanneer uw hond nog een puppy is, heeft hij van alles iets meer nodig. Hogere gehalten aan vet, eiwit, fosfor, calcium, natrium en chloor ondersteunen zijn groeispurts en helpen bij zijn snelle ontwikkeling.

Daarom adviseren wij voor pups de geperste puppy brokken of de graanvrije geperste voeding voor de pup. Zodra hij bijna op volwassen grootte is, kunt u hem overzetten op een voeding voor volwassen honden. Dit gebeurt meestal rond het eerste jaar.

 

Eend & Zoete aardappel brok is een brok die vaak goede resultaten heeft bij honden met voedsel allergie, deze brok is tevens graanvrij.

Lam & Zoete aardappel brok is een Graanvrij hondenvoer en is speciaal ontwikkeld voor de voedsel gevoelige en voedsel allergische hond.

High Energy geperste brokken zijn geschikt voor bewakingshonden, politiehonden, ren- en sledehonden, drachtige-zogende teven en dek reuen.

Zalm & Zoete aardappel brok is een Graanvrij hondenvoer en is speciaal ontwikkeld voor de voedsel gevoelige en voedsel allergische hond. Bevat  Er is ook een Graanvrije brok met Kip & Zoete Aardappel.

Rund & Kip geperste brok heeft een lagere prijs maar een uitstekende kwaliteit, en is hierdoor uitermate interessant voor fokkers en grootverbruikers. Voor de oudere honden is er speciaal een Senior geperste brok.

Lam & Rijst deze heerlijke brok zit vol met hoogwaardige lam en rijst en is daardoor geschikt voor honden met een gevoelige vacht, huid of darmen.

Zalm & Rijst deze geperste brok is rijk aan zalm en rijst en vermindert hierdoor de kans op allergische reacties.

 
Tot slot...

De voordelen van een geperste brok op een rijtje:

 • Bereid op een lagere temperatuur.
 • Geconcentreerde voeding, kleinere porties.
 • Lagere maagbelasting, ideaal voor actieve (drukke) honden.
 • Hoge verteerbaarheid.
 • Goede acceptatie, zeer geschikt voor de lastige eter.
Advies nodig?!

Advies nodig?!

Maak gebruik van de live chat
WhatsApp ons op: 0684906801
Of vul het contact formulier in.


Bereikbaar voor al je vragen, op werkdagen van 10:00 - 17:00 uur.