Puppy nemen

 • Geplaatst op
 • 0
Puppy nemen

Denkt u erover om een hond te kopen of in huis te nemen?
Dat is natuurlijk geen makkelijke beslissing. Een hond heeft u niet voor een paar weken of slechts een paar jaar, maar in de meeste gevallen zelfs voor 10 tot 15 jaar!

 

 

 

 

 

 

Denkt u erover om een hond te kopen of in huis te nemen?

Dat is natuurlijk geen makkelijke beslissing. Een hond heeft u niet voor een paar weken of slechts een paar jaar, maar in de meeste gevallen zelfs voor 10 tot 15 jaar!

Daarom is het belangrijk om alle voor- en nadelen te overwegen voordat u een hond aanschaft.

 

Als u overweegt om een hond te kopen, stel uzelf dan eerst een aantal vragen. Past een hond bij u en uw gezinssituatie? Wat zoekt u in een hond? Wilt u een rashond of liever een hond uit het asiel?

Kiest u voor een rashond, dan is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten van een hond.

Er zijn meer dan 300 rassen, die niet alleen variëren in grootte en vacht, maar ook in karakter! 

De wetenschap biedt een aantal belangrijke voordelen om toch serieus te overwegen waarom een hond een verrijking kan zijn in uw leven:

 • Sociale steun > bij thuiskomst  zit er altijd iemand te wachten en vaak ook nog eens dolblij.
 • Verminderen stress > het is bewezen dat het aaien van een hond kalmerend werkt en dat het voor rust zorgt. Wist u dat er veel honden zijn die zelfs bij ingewikkelde angststoornissen het leven weer de moeite waard maakt voor veel mensen? Meer informatie vindt u op www.hulphond.nl.
 • Boost in verantwoordelijkheidsgevoel > een hond moet nu eenmaal uitgelaten en verzorgd worden. Door de taken in een gezin te verdelen, zal het verantwoordelijkheidsgevoel in een gezin enorm  verbeteren.
 • Minder allergieën bij kinderen > het klinkt gek, maar volgens de wetenschap hebben kinderen die opgroeien met een hond, minder kans op astma, stofallergieën, etc.
 • Meer beweging > een hond moet uitgelaten worden en dat meerdere keren per dag. Dit houdt  automatisch in dat iemand meer in beweging komt. Pas maar op, wanneer u een hond heeft kunt u zomaar een paar kilo afvallen. Vooral oudere mensen blijven juist meer bewegen en dit is natuurlijk voor ouderen enorm belangrijk.

 

Ik heb een pup gekocht,  wat nu?
Een goede voorbereiding is het halve werk.
Daarom hebben wij een lijst gemaakt zodat u perfect voorbereid bent op de komst van uw nieuwe gezinslid.

 

De eerste dag

Na afscheid te hebben genomen van de fokker en de moederhond, mag de pup mee in de auto. Misschien heeft hij al wel een keer in een auto gezeten, maar nog niet in die van jullie.

De pup zal het reuze spannend vinden en zijn oogjes uitkijken, nieuwe mensen, andere auto en er flits van alles voorbij als je naar buiten kunt kijken….
Dat is best vermoeiend, misschien dat er even een dutje gedaan kan worden.

En dan is er de aankomst in het nieuwe huis, voor de kleine viervoeter is het zo spannend en nieuw dat er eerst eens gesnuffeld en goed gekeken moet worden.
Probeer er voor te zorgen dat het niet druk met visite is, maar dat je pup in een rustig huis de boel eerst eens kan verkennen.

Als er meteen veel drukte om hem heen is dan kan de pup niet alle informatie die binnenkomt verwerken en zal het hem te veel worden. Zorg dat er een mand of bench voor hem klaar staat, zodat hij na zijn onderzoek kan gaan slapen om alle binnengekomen informatie (prikkels) te verwerken.

De pup geeft nu in een korte tijd enorm veel ervaringen ondergaan, allemaal zeer inspannend voor hem.

 

Daarom zijn de volgende punten van groot belang:
1. Zorg er voor dat de pup in een rustig huis komt. Voorkom dat er teveel mensen zijn, die hem willen aaien en liefkozen, wat hem onzeker kan maken.

2. Laat hem in alle rust zijn nieuwe thuis onderzoeken, de nieuwe geuren en geluiden die daar bij horen. Ook de gezinsleden waar hij nu mee samenleeft zijn helemaal nieuw voor hem en dat heeft natuurlijk even gewenning nodig. Het duurt even voordat de pup jullie huis als zijn thuis gaat ervaren, hoe lang dit duurt, is per hondje verschillend.

3. Zorg voor een plas en poepplek waar je de pup vanaf dag 1 uit kunt laten. Dit kan een
krant zijn of een plek in de tuin.

 

Tip
Meestal krijgt u een speeltje mee of iets anders dat de geur bij zich draagt van het nest. Plaats deze in de bench of slaapplaats van uw pup. Het geeft rust en een vertrouwd gevoel.

 

De eerste nacht
Pups zijn gewend om bij de moederhond en broertjes en zusjes te slapen, het zou dan ook niet eerlijk zijn om hem de eerste nacht al alleen te laten slapen.

Hij zal ook ongetwijfeld gaan janken en piepen om zijn moeder te roepen.

Nu hij al gescheiden van zijn familie is heeft hij je nodig. Zelfs de meest vrijmoedige pup kan angstig worden nu hij in een nieuwe omgeving is geplaatst.

Zorg ervoor dat je de eerste nachten bij hem kunt slapen.

Dit kan door de mand naast uw bed te zetten, zodat hij je kan zien en ruiken, of door een matras naast de plek van de bench te leggen en daar te slapen zolang de pup dit nodig heeft.

Je zult snel merken dat je het matras iedere nacht een stukje verder naar de deur kunt verplaatsen. Mocht hij dan piepen kunt je hem meteen geruststellen door met zachte stem te praten.

 

Voer
Vaak krijgt u vanuit de fokker voer mee. Wat we zien is dat veel mensen vaak trouw aan dit merk of soort voer blijven. Niet alleen omdat het zekerheid biedt, maar ook omdat het zowel online als in de winkel een wirwar is aan het aanbod van verschillende soorten voer. Er is zelfs voer te kopen dat specifiek voor een bepaald ras gemaakt is. Echter in de praktijk is het voer vaak heel vergelijkbaar en gaat het erom hoe goed het verteerd kan worden door een hond. We kennen verschil tussen vers voer ook wel kvv genoemd of brokken.

 

Weten welke soort voer het beste bij uw puppy past?

Bekijk hier de voordelen van diepvriesvoeding en hondenbrokken.

 

19 redenen waarom je géén puppy moet nemen

 • Puppy’s kosten veel tijd.
 • Bijna alle puppy-eigenaren hebben onderbroken nachten.
 • Puppy’s bijten.
 • Puppy’s vernielen je schoenen en je meubels.
 • Puppy’s zijn duur in de aanschaf.
 • Ken je het ‘Kindchen-effect’ ?
 • Puppy’s kosten maandelijks veel geld.
 • Puppy’s binden je aan huis.
 • Puppy’s hebben eindeloos energie.
 • Je houdt van een schoon en opgeruimd huis?

 

Als u het bovenstaande gelezen heeft en de nadelen u niet op andere gedachten hebben gebracht, heeft u genoeg tips en tricks om goed voorbereid te zijn op de komst op van uw pup!

Wel adviseren wij u om ook op puppy cursus te gaan met uw pup, dit is goed voor de socialisatie en hierdoor haalt u veel meer uit uw hond en word de band alleen maar sterker.

 

 

 

Cane Corso Italiano puppy | 8 weken

Bron: http://www.valledelfuturo.nl

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Recente artikelen
Tags
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »